Президент перевів стрілки: Петиція про повернення Києво-Печерської лаври "переїхала" на сайт Кабміну

На офіційному сайті Кабінету Міністрів України з’явилася петиція з вимогою вивести Києво-Печерську лавру з користування церкви Московського патріархату й передати її у використання Православній церкві України.

Петицію, аналогічну за змістом до тієї, що раніше була опублікована на сайті президента, оприлюднили 26 травня 2020 року, передають Патріоти України.

"Оскільки, на електронну петицію аналогічного змісту на вебсайті офіційного інтернет-представництва президента України, яку підтримали понад 25 тис. громадян, президентом було надано відповідь стосовно перебування питань управління об’єктами державної власності в компетенції Кабінету Міністрів відповідно до п. 5 ст. 116 Конституції України, просимо розглянути петицію, текст якої наведено нижче", - вказують автори документа.

Станом на 31 травня петицію підписали понад 2 тис. із так само 25 тис., необхідних для її розгляду урядом.

До кінця збору підписів залишилося 89 днів.

Президент Зеленський 22 травня у відповіді на петицію, що була оприлюднена на його сайті, заявив, що питання управління об’єктами державної власності перебуває у компетенції уряду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...