Президент присвоїв звання Героя України (посмертно) солдату Юрієві Горайському, загиблому під Докучаєвськом у 2016-му

Під час розвідки передова варта, в якій був і Горайський, вийшла на висоту в районі міста Докучаєвська, де зіткнулася з ДРГ противника. Під час ближнього бою Горайський зазнав смертельного поранення.

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України солдату Юрієві Горайському посмертно за особисту мужність і героїзм, проявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові. Відповідний указ № 395/2020 президент підписав 15 вересня 2020 року, передають Патріоти України.

Нагорода і орден "Золота Зірка" були вручені дочці загиблого солдата під час робочої поїздки Зеленського в Тернопільську область у п'ятницю. "Я хочу подякувати вам усім за вашого Героя. Героя, який віддав своє життя заради нас. Усе, що ми можемо сьогодні зробити, - це пам'ятати таких людей, пам'ятати таких героїв", - заявив Зеленський на церемонії вручення.

Дружина Юрія Горайського Наталія подякувала главі держави за нагороду й сказала, що її чоловік був активним і відданим своїй країні. "Для нас дуже важливо знати, що це все недарма, що це цінно", - додала вона.

Юрій Горайський вирушив у зону проведення АТО в травні 2015 року як доброволець. До вересня 2015 року служив у секторі "М", під Маріуполем. У січні 2016 року підписав контракт на військову службу (стрілець-регулювальник комендантського відділення комендантського взводу комендантської роти, матрос 73-го морського центру спеціальних операцій).

Під час розвідки на маріупольському напрямку передова варта, в якій був і Горайський, вийшла на висоту в районі міста Докучаєвська, де зіткнулася з диверсійно-розвідувальною групою противника. Під час ближнього бою Горайський зазнав смертельного поранення.

Бійця поховали 7 березня 2016 року на цвинтарі в м. Збараж. 8 квітня 2016-го він посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, в серпні 2016 року Тернопільська міська рада присвоїла йому звання почесного громадянина м. Тернополя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...