Президент привітав українців з Днем Соборності

За його словами, мрія про єднання ‒ це завдання вчити себе розрізняти власні емоції і штучно накручені політиками, поважати відмінності й інтереси інших у суспільстві та поступатися особистими амбіціями, коли це потрібно для спільного результату.

Президент Володимир Зеленський заявив, що у майбутньому українці зможуть все подолати, для цього потрібно бути єдиними. По це йдеться у його вітанні до Дня Соборності, передають Патріоти України.

«Маємо назавжди вивчити уроки сторічної давнини й ніколи не забувати: щоб стати сильними – потрібно бути єдиними. Щоб стати єдиними – потрібно бути сильними. Досить розділень. Важливо пам'ятати, що соборність – це не тільки про територію. Одна з найдавніших мрій нашого народу – про єднання – фундаментальна мрія. Але її не можна досягти один раз і назавжди. Це постійна робота. Це щоденний рух», ‒ зазначив Зеленський.

За його словами, мрія про єднання ‒ це не щось у минулому, не ідеологічна рамка згори і не досягнення, яке може бути простим. Він наголосив, що це ‒ завдання вчити себе розрізняти власні емоції і штучно накручені політиками, поважати відмінності й інтереси інших у суспільстві та поступатися особистими амбіціями, коли це потрібно для спільного результату.

Зеленський нагадав цитату з Універсалу про об'єднання УНР і ЗУНР, проголошеного 102 роки тому: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України…».

Глава держави переконаний, що ці слова викликають широкий спектр емоцій, а саме - радість від великого об’єднання передусім не просто земель чи територій, а об’єднання українців, та гордість за наших предків, які здійснили Акт Злуки, а разом з ним – віковічну мрію всіх борців за єдину, соборну Україну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...