Президент України поділився своїми враженнями від зустрічі з Папою Римським

Головною темою розмови стала війна на Донбасі.

Президент Володимир Зеленський зумів розвеселити Папу Римського Франциска під час візиту до Ватикану, а також поділився враженнями від зустрічі з понтифіком. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, «зустріч з Папою Римським стала моментом істини, перевіркою на справжність». Головною темою їхньої розмови стала війна на Донбасі. Глава держави нагадав, що понтифік неодноразово молився за мир в Україні.

«За 2 місяці після «Нормандії» в Парижі і, сподіваюся, за два перед такою ж зустріччю в Берліні, я просив допомогти зі звільненням українців, які перебувають в полоні на Донбасі, в Криму та Росії. Просив допомогти з досягненням миру і стабільності у нас. Скажу чесно: відчув розуміння і надію. Буде символічно, якщо Його Святість прийме моє запрошення та відвідає Україну. Упевнений, що він повинен побувати не тільки в столиці. Щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на Донбасі, треба їхати на Донбас. Щоб стати «Президентом миру», як назвав мене Папа, я повинен зробити все, щоб, їдучи Донбасом, бачити усміхнені обличчя, кольорові дитсадки і школи, сучасні лікарні та хороші дороги, чути дитячий сміх і знати, що війна в Україні – страшний спогад, який світу не забути», – написав Зеленський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...