Президента просять втрутитись: На Дніпропетровщині за загадкових обставин загинули три фермери (відео)

На Дніпропетровщині вбивають фермерів і відбирають їхні підприємства, заявив голова Агропродовольчої ради Слободяник.

За останні три місяці в Дніпропетровській області загадковим чином загинули три власники великих сільськогосподарських підприємств. Незадовго до або через деякий час після трагедії господарства загиблих загадковим чином перереєстрували. Про це голові Агропродовольчої ради Івану Слободянику розповіли родичі загиблих, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

"Те, що відбувається в Дніпропетровській області, складно описати словами. Справжній кримінал, організований місцевими злочинними угрупованнями, які, найімовірніше, пов'язані з місцевою владою. За останній квартал три вбивства з дуже схожими ознаками організації злочинів. У всіх випадках злочинці діяли за одним алгоритмом: знаходять підприємство з 4-5 тисячами га землі, через підставних реєстраторів і за допомогою підроблених документів перереєстровують його, а законних власників вбивають, інсценуючи самогубство або нещасний випадок", - заявив Іван Слободяник.

Зокрема, в селі Попасне Дніпропетровської області після незаконної перереєстрації підприємства його керівника було знайдено повішеним. До цього йому пропонували продати підприємство, маючи на увазі рейдерське захоплення. Аудіозапис цієї розмови був у тещі загиблого, через деякий час її тіло виявили в басейні власного будинку.

Аналогічна трагедія сталася в селі Новопавлівка на кордоні з Донецькою областю. 10 червня власника великого агропідприємства знайшли в будинку зі смертельним вогнепальним пораненням і зброєю в руках, проте гільзи на місці злочину так і не виявили. Через місяць, 10 липня, після перереєстрації у підприємства з'явився новий власник.

Іван Слободяник звернувся до президента України Володимира Зеленського та майбутніх народних депутатів України із закликом взяти розслідування під особистий контроль і домогтися справедливого покарання для винних.

"Ми не можемо повернути життя цим людям, але ми можемо хоча б встановити справедливість, щоб підприємства повернулися до їхніх сімей. Я закликаю усіма можливими способами поширити цю інформацію. Резонанс і жорсткий громадський контроль не дадуть спустити розслідування на гальмах", - сказав Слободяник.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...