"Пробна куля", - екс-посол США в Україні про заяву Зеленського про референдум щодо вступу до НАТО

Гербст дав декілька порад президенту України.

Джон Гербст

Екс-посол США в Україні Джон Гербст, зокрема, дав декілька порад президенту України Володимиру Зеленському, які стосувалися як спілкування з лідером США Дональдом Трампом, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Пробною кулею дипломат назвав заяву Володимира Зеленського про проведення референдуму щодо вступу в НАТО. «Я знаю, що це суперечливе питання, але я вірю, що це пробна куля. Він подивиться, як це сприйматимуть, і винесе рішення», — говорить Гербст, нині директор Євразійського Центру Атлантичної ради.

Він також заявив, що сумнівається, що США вказуватимуть Володимиру Зеленському що робити, а чого ні. «Але думаю, що вони демонструватимуть йому наслідки. Зеленський має право, як лідер країни, приймати самостійні рішення, але його друзі будуть пояснювати, якими можуть бути наслідки того чи іншого рішення, особливо, коли це неправильне рішення», — каже Джон Гербст, директор Євразійського Центру Атлантичної ради.

Для зміцнення відносин України зі США Гербст радить Зеленському налагодити особисті відносини із Дональдом Трампом. «Для цього у нього є принаймні дві переваги. По-перше, він явно дуже успішний актор і успішний бізнесмен. І його успіх базувався на його здатності читати людей. Це перша перевага. По-друге, коли він прийде до президента Трампа, йому варто сказати, що він, як і президент Трамп, є по суті політичним неофітом, політичним аутсайдером. У них є щось спільне», - сказав дипломат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...