Пройшли масштабні навчання ЗСУ з практичними пусками зенітних ракет (фото, відео)

На Рівненському загальновійськовому полігоні завершилося командно-штабне навчання 14-ї механізованої бригади Збройних сил України.

Кілька тисяч військових відпрацьовували ведення оборонних дій та перехід у наступ, працюючи спільно з авіацією Збройних Сил, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

«Одна із механізованих бригад отримала задачу – вийти і замінити бригаду, яка вела оборонні дії, провести оборонну операцію і бути в готовності до ведення наступального бою», - розповів командувач військ оперативного командування «Захід» Олександр Павлюк.

В масштабних навчаннях були задіяні всі підрозділи бригади. Особливу увагу приділяли захисту підрозділів ЗСУ від нападу з повітря. Для цього залучили техніку та бійців зенітного ракетно-артилерійського дивізіону бригади.

«В нас задача одна і конкретна – прикрити підрозділи нашої бригади від засобів нападу повітряного противника - вертольотів, літаків, а особливо безпілотних літальних апаратів», - наголосив військовослужбовець 14 ОМБр Мар'ян.

Дане завдання виконували бригадні зенітні ракетно-гарматні комплекси (ЗРГК) 2С6 «Тунгуска». Варто відзначити, що екіпажі ЗРГК використовували в навчаннях не лише гармати комплексів, а й відпрацювали практичні пуски по повітряних цілях використовуючи ракетне озброєння. Кадри з подібними стрільбами показали чи не вперше за останній десяток років.

Стрільби зенітними керованими ракетами 9М311 з ЗРГК 2С6 «Тунгуска» 14 ОМБр під час навчань на Рівненському загальновійськовому полігоні. Травень 2019

Нагадаємо, «Тунгуска», крім двох дводульних 30-мм автоматичних гармат АТ-17 має на озброєнні дві спарені пускові установки зенітних керованих ракет (ЗКР) 9М311. Ці ракети ніколи не вироблялися в Україні, а старі їх запаси мають обмежений термін придатності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...