Пройшов всю лінію фронту: Помер офіцер ЗСУ Олександр Болотенко

Капітан ЗСУ 40-річний Олександр Болотенко з позивним Говерла помер від інсульту у Харківській лікарні.

Трагедія сталася 2 квітня. У вдома нього залишилися матір Ольга, батько Олександр і дочка Юлія, повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, передають Патріоти України.

Олександр народився в селі Калинівка Іванівського району Одеської області. Згодом переїхав до села Басівка на Львівщині. Закінчив Одеський військовий інститут Сухопутних військ. 6 років служив у Яворівський дивізії.

Поїхав на Донбас добровольцем навесні 2015 року. Був заступником командира 1 батальйону з тилу 54 окремої механізованої бригади. У складі його роти половина бійців - вихідці з Донецької та Луганської областей. На фронті Болотенко виконував бойові завдання у місті Золоте, Станиці Луганській, Луганському, Троїцькому, Попасній. Пройшов всю лінію фронту.

"Мала, не бійся, скоро все закінчиться". Я на все життя буду пам'ятати ці слова, які він мені говорив посеред Луганського 18 грудня 2016 року, коли все вибухало. Завжди запрошував на смачний шашлик чи новий улов риби. Останній раз ми бачились цієї осені, все розпитував коли я зав'яжу з війною, а сам хвалився досягненнями в житті і армії. Був мега позитивний, змушував сміятися усіх навколо", - написала у Facebook Галина Клемпуз.

У мережі українці сумують про смерть офіцера і висловлюють співчуття його рідним і близьким: "Друже Говерла, спочивай з миром, побратими завжди тебе пам'ятатимуть. Земля хай буде пухом і вічна пам'ять справжньому синові і героєві своєї країни", "Щирі співчуття рідним! Спасибі за сина! Герої не вмирають! Слава Україні!", "Вічна пам'ять! Блаженний спокій! Нехай земля буде йому пухом! Співчуваю!".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...