Прокляття "грошей Януковича" наздогнало: Соратник Манафорта отримав вирок за співпрацю з "Опоблоком"

У 2018 році Паттен визнав, що працював на «Опозиційний блок»...

Американський лобіст Сам’юел Паттен засуджений у США до трьох років умовно в справі про співпрацю з українською партією «Опозиційний блок». Прокурори зазначили, що Паттен надав слідству суттєву допомогу, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

Його визнали винним у нелегальному лобізмі та змові, щоб обійти американське законодавство, яке забороняє іноземне фінансування виборчих кампаній та президентської інавгурації.

У 2018 році Паттен визнав, що працював на «Опозиційний блок», але не повідомив про це уряд США, як вимагає законодавство. Крім того, він розповів, що організував схему, щоб купити квитки на інавгурацію президента США Дональда Трампа для заможного українського клієнта.

Водночас суд визнав, що Паттен допоміг розслідувати справу Пола Манафорта, екс-очільника виборчої кампанії Трампа та колишнього лобіста екс-президента України Віктора Януковича й «Партії регіонів».

Американська влада вважає, що Манафорт та Паттен тісно співпрацювали з Костянтином Килимником, росіянином, якого Федеральне бюро розслідувань США підозрює у зв’язках з російською розвідкою. Килимнику закидають тиск на свідків, однак він не з’являвся до американського суду. На думку влади США, зараз він перебуває в Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...