Пропонують великі штрафи: У Раді хочуть заборонити використання пластикових пакетів

Штрафи за їх поширення можуть сягнути восьми з половиною тисяч...

Екологічний комітет рекомендує Верховній Раді заборонити оборот пластикових пакетів. Таке рішення нардепи прийняли сьогодні, підтримавши законопроект "Про обмеження обігу пластикових пакетів". Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив глава Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський, передають Патріоти України.

"Тільки що депутати парламентського комітету підтримали законопроект №2051-1 "Про обмеження обігу пластикових пакетів" для розгляду в другому читанні і прийняття його Верховною Радою в цілому", - написав міністр.

Законопроект пропонує заборонити:
  • надлегкі пластикові пакети;
  • легкі пластикові пакети, товщиною до 50 мкм;
  • оксорокладаючі (оксобіорокладаючі) пластикові пакети.
При цьому винятком стануть пластикові пакети, обмежені величиною (225х345х450 мм), що використовуються для м'яса, риби та продуктів з них, а також сипучих продуктів, для яких пакет є первинною упаковкою.

"Поширення пластикових пакетів буде каратися штрафом від 1700 до 3400 гривень. За повторне порушення буде стягуватися штраф від 3400 до 8500 гривень", - повідомив глава Мінприроди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...