Просто і смачно, або Господині на замітку: Смажена молода картопля в мультиварці

Як приготувати молоду картоплю в мультиварці, не використовуючи масла, і чим її приправити.

Молода картопля з'являється пізньою весною, бульби зазвичай не великі, а в самому плоді більше цукру і майже відсутній крохмаль. Саме тому у молодої картоплі ніжний, навіть солодкуватий смак, передають Патріоти України з посиланням на Іvona.

Відрізнити молоду картоплю від "старої" легко: якщо потерти плід, з нього з легкістю зніметься шкірка. Якщо ж цього не відбувається, значить ви придбали просто невелику салатну картоплю. Термін зберігання у молодої картоплі короткий, тому використовувати її необхідно досить швидко. Щоб приготувати страву з молодої картоплі, її можна не чистити, а просто потерти щіткою або новою губкою для миття посуду.

Що приготувати з молодої картоплі? Безліч смачних і корисних страв, але, оскільки в ній мінімум крохмалю, варто уникати варіння для пюре або запікати. Ідеальний і найпростіший варіант - приготування на пару або просто відварну картоплю. Для початку необхідно закип'ятити воду, а потім кидати туди очищену картоплю. Напівготову картоплю можна обсмажити на сковороді до красивої скоринки. Подавати можна з зеленню, сиром або сметаною, приправивши перцем, кмином або базиліком.

Пропонуємо приготувати смажену молоду картоплю в мультиварці. Блюдо готується дуже швидко, а подати його можна зі смачним соусом. Для цього треба подрібнити дрібно нарізану м'яту, подрібнений часник, гірчицю, оливкову олію, натуральний йогурт і трохи лимонного соку.

Інгредієнти:
  • Молода картопля 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Оливкова олія 6 ст.л.
  • Кріп пучок
  • Сіль

Приготування:

  1. Очистити картоплю від шкірки.
  2. Порізати картоплю на свій розсуд, але не сильно тонко, щоб шматочки не перетворилися в кашу.
  3. Посолити в мисці, перемішати.
  4. Налити в мультиварку масло, прогріти його.
  5. Викласти картоплю в чашу, готувати в режимі "Жарка" 40 хвилин.
  6. Кришку тримати відкритою, кожні 5 хвилин картоплю перевертати.
  7. Нарізати цибулю півкільцями, додати до картоплі через 20 хвилин.
  8. Порубати дрібно зелень, додати до картоплі за 5 хвилин до закінчення приготування.
  9. Вимкнути мультиварку, закрити кришку, залишити на 10 хвилин.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...