Молода картопля з'являється пізньою весною, бульби зазвичай не великі, а в самому плоді більше цукру і майже відсутній крохмаль. Саме тому у молодої картоплі ніжний, навіть солодкуватий смак, передають Патріоти України з посиланням на Іvona.
Відрізнити молоду картоплю від "старої" легко: якщо потерти плід, з нього з легкістю зніметься шкірка. Якщо ж цього не відбувається, значить ви придбали просто невелику салатну картоплю. Термін зберігання у молодої картоплі короткий, тому використовувати її необхідно досить швидко. Щоб приготувати страву з молодої картоплі, її можна не чистити, а просто потерти щіткою або новою губкою для миття посуду.
Що приготувати з молодої картоплі? Безліч смачних і корисних страв, але, оскільки в ній мінімум крохмалю, варто уникати варіння для пюре або запікати. Ідеальний і найпростіший варіант - приготування на пару або просто відварну картоплю. Для початку необхідно закип'ятити воду, а потім кидати туди очищену картоплю. Напівготову картоплю можна обсмажити на сковороді до красивої скоринки. Подавати можна з зеленню, сиром або сметаною, приправивши перцем, кмином або базиліком.
Пропонуємо приготувати смажену молоду картоплю в мультиварці. Блюдо готується дуже швидко, а подати його можна зі смачним соусом. Для цього треба подрібнити дрібно нарізану м'яту, подрібнений часник, гірчицю, оливкову олію, натуральний йогурт і трохи лимонного соку.
Приготування:
Смачного!
На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...