Молода картопля з'являється пізньою весною, бульби зазвичай не великі, а в самому плоді більше цукру і майже відсутній крохмаль. Саме тому у молодої картоплі ніжний, навіть солодкуватий смак, передають Патріоти України з посиланням на Іvona.
Відрізнити молоду картоплю від "старої" легко: якщо потерти плід, з нього з легкістю зніметься шкірка. Якщо ж цього не відбувається, значить ви придбали просто невелику салатну картоплю. Термін зберігання у молодої картоплі короткий, тому використовувати її необхідно досить швидко. Щоб приготувати страву з молодої картоплі, її можна не чистити, а просто потерти щіткою або новою губкою для миття посуду.
Що приготувати з молодої картоплі? Безліч смачних і корисних страв, але, оскільки в ній мінімум крохмалю, варто уникати варіння для пюре або запікати. Ідеальний і найпростіший варіант - приготування на пару або просто відварну картоплю. Для початку необхідно закип'ятити воду, а потім кидати туди очищену картоплю. Напівготову картоплю можна обсмажити на сковороді до красивої скоринки. Подавати можна з зеленню, сиром або сметаною, приправивши перцем, кмином або базиліком.
Пропонуємо приготувати смажену молоду картоплю в мультиварці. Блюдо готується дуже швидко, а подати його можна зі смачним соусом. Для цього треба подрібнити дрібно нарізану м'яту, подрібнений часник, гірчицю, оливкову олію, натуральний йогурт і трохи лимонного соку.
Приготування:
Смачного!
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...