Молода картопля з'являється пізньою весною, бульби зазвичай не великі, а в самому плоді більше цукру і майже відсутній крохмаль. Саме тому у молодої картоплі ніжний, навіть солодкуватий смак, передають Патріоти України з посиланням на Іvona.
Відрізнити молоду картоплю від "старої" легко: якщо потерти плід, з нього з легкістю зніметься шкірка. Якщо ж цього не відбувається, значить ви придбали просто невелику салатну картоплю. Термін зберігання у молодої картоплі короткий, тому використовувати її необхідно досить швидко. Щоб приготувати страву з молодої картоплі, її можна не чистити, а просто потерти щіткою або новою губкою для миття посуду.
Що приготувати з молодої картоплі? Безліч смачних і корисних страв, але, оскільки в ній мінімум крохмалю, варто уникати варіння для пюре або запікати. Ідеальний і найпростіший варіант - приготування на пару або просто відварну картоплю. Для початку необхідно закип'ятити воду, а потім кидати туди очищену картоплю. Напівготову картоплю можна обсмажити на сковороді до красивої скоринки. Подавати можна з зеленню, сиром або сметаною, приправивши перцем, кмином або базиліком.
Пропонуємо приготувати смажену молоду картоплю в мультиварці. Блюдо готується дуже швидко, а подати його можна зі смачним соусом. Для цього треба подрібнити дрібно нарізану м'яту, подрібнений часник, гірчицю, оливкову олію, натуральний йогурт і трохи лимонного соку.
Приготування:
Смачного!
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...