Просто і смачно: Корисні поради бажаючим схуднути

Вважається, що сніданок - найважливіший прийом їжі, і дієтологи не рекомендують його пропускати, на відміну від вечері.

Останнє дослідження фахівців Афінського національного університету показало: щоб бути здоровим, потрібно регулярно снідати, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Правда, фахівці також радять якомога рідше дивитися телевізор. Завдяки цьому судини збережуть еластичність, і ризик утворення відкладень в артеріях, а значить, і розвитку серцево-судинних недуг зменшиться.

У дослідженні брали участь добровольці у віці від 40 до 99 років. Виявилося, у тих, хто дивився телевізор більше 21 години на тиждень, ймовірність утворення бляшок в артеріях була в два рази вище, ніж у витрачали на перегляд максимум сім годин на тиждень. Також дослідження показало, що на судини благотворно впливав і високоенергетичний сніданок (сир, пластівці, хліб, яйця).

Однак співробітники Монашського університету (Австралія), навпаки, вважають, що сніданок можна пропускати. Аналізуючи 13 досліджень, які пройшли за останні 28 років, вони виявили: загальне споживання калорій було вище у тих, хто снідав. А пропускали сніданки люди нерідко виявлялися стрункішою. Експерти кажуть, що все залежить від особливостей обміну речовин.
Фахівці радять віддавати перевагу здоровій їжі. Найбільш хороша - як для контролю ваги, так і для серцево-судинної системи - середземноморська дієта. Також важливо приймати їжу не поспішаючи. Люди, які швидко поглинають їжу, частіше важать більше тих, хто їсть повільно. Справа в тому, що другі швидше відчувають почуття насичення. Адже щоб мозок отримав сигнал від травної системи, потрібно приблизно 20-30 хвилин. Вчені радять рахувати до десяти, перш ніж покласти в рот наступну порцію їжі. До речі, вже навіть розробили спеціальну вилку з датчиком, який відслідковує швидкість прийому їжі. Якщо вона дуже велика, вилка починає вібрувати і блимати.

Рекомендується також відмовитися від великих тарілок. Виявляється, у тих, хто користується таким посудом, підвищується ризик переїдання, адже мозок неадекватно оцінює розмір порцій. А якщо приймати їжу повільно, та ще й з маленькою тарілки, людина не буде накопичувати зайві кілограми. Сприяють переїдання перегляд телевізора і читання, тому під час сніданку, обіду і вечері важливо зосередитися на прийомі їжі і ні на що не відволікатися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...