Протести підприємців у столиці: Лідер руху Save ФОП вернувся до речника МВС (відео)

Доротич зауважив, що невідомі особи в формі правоохоронців без розпізнавальних знаків із-за автозаків, забігали колоною і крали у протестувальників чайники, печиво, ковдри.

Сергій ДоротичЛідер руху "SAVEФОП" Сергій Доротич звинуватив поліцейських у побитті ФОПів-протестувальників на Майдані Незалежності. Речник МВС Артем Шевченко зазначив, що активісти можуть оскаржити це в прокуратурі та ДБР. Про це вони заявили в ефірі програми "Політклуб Віталія Портникова", передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.

Сергій Доротич зауважив, що невідомі особи в формі правоохоронців без розпізнавальних знаків із-за автозаків, забігали колоною і крали у протестувальників чайники, печиво, ковдри. "Щойно я їду з Майдану – перестріли наш автобус, який вичистили, вийняли ковдри, вибили подушки. Нам до сих пір не дають завезти біотуалети. Це ж людські права. Чому ви жінкам не даєте поставити біотуалет? Що це за дурний наказ? Ми їх проплатили. Чому намет для обігріву не дають поставити?", - сказав він.

Доротич зазначив, що у своєму повідомленні він мав зазначити що ніс не туристичний намет, а саме "агітаційний намет". "Тому що я ніс простий туристичний намет і в повідомленні, якому я подав, я зазначив "агітаційні намети". По-перше, відповідно до чинного законодавства я не маю деталізувати свою атрибутики, а, по-друге, у цих наметах ми проводимо, в тому числі агітаційну роботу", - повідомив підприємець.

Лідер руху ФОПів звинуватив правоохоронців у побитті активістів під час сутичок на Майдані. "Я ніс простий туристичний намет, мені вдарили в ногу, у пах, по голові, а ви кажете, що немає нікого постраждалого? Є пані Тереза - з вибитим оком, трьома переломами щелепи й перенісся. Кийком її правоохоронець вдарив. Вона у Львові зараз, у тяжкому стані. Її прооперували. 70% зору жінка-ФОП втратила. Є Віталій - з пробитою головою, сім швів. Є Дмитро - з переломаними чотирма ребрами і з пальцями (перломами пальців – ред.). Ви кажете, що це не правда. Є мої заяви про крадіжку майна, яке належить громадській організації "Рух збереже ФОП", - наголосив Доротич.

У свою чергу, директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко заявив, що безумовно потерпілі є і з боку правоохоронців, і з боку мітингарів. "Є фактове провадження за статтею 365 щодо застосування сили щодо правоохоронців. Так само якщо ви, як організатор акції, вважаєте за можливе – представте свою позицію. У вас є абсолютне право подати заяву, якщо ви вважаєте за необхідне скаржитися на правоохоронців. Безумовно, краще було б до цього не доводити", - зауважив Шевченко.

Речник МВС заявив, що радить виконувати законні вимоги правоохоронців. "Якщо ви вважаєте, що вони порушують ваші права, будь ласка, скаржиться в ті органи, які за законом визначені для того, щоб карати правоохоронців – прокуратура, ДБР", - додав Шевченко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...