Протести в Білорусі: Як у Мінську попрощалися із убитим силовиками за стрічку чоловіком (фото, відео)

Сотні протестувальників вшанували пам'ять 31-річного Романа Бондаренка.

У Білорусі попрощалися із загиблим протестувальникам Романом Бондаренком, якого в Мінську силовики побили до смерті - молодого чоловіка доставили в лікарню з численними травмами у стані коми, однак медикам його врятувати не вдалося. У столиці Білорусі учасники мітингів і просто небайдужі громадяни зібралися близько "Площі змін" у дворі біля Сморговського тракту і вулиці Червякова, щоб вшанувати пам'ять вбитого протестувальника, передають Патріоти України з посиланням на білоруські ЗМІ.

Сотні білорусів запалили свічки та використовували мобільники як ліхтарики, вивішували білі та червоні стрічки. Люди вигукували "Не забудемо, не будемо прощати!", "Трибунал!", "Герої не вмирають!", "Це наше місто!"

Очевидці розповідали, що раніше під час суперечки з місцевими жителями силовики притиснули 31-річного Бондаренко до металевої гірці, скрутили його і відвезли в сусідній Центральний РВВС. Через дві години Романа без свідомості відвезла "швидка допомога" з безліччю серйозних травм.

"Людину вбили за стрічки! За стрічки! Ми це пробачимо? Ми це забудемо?" - емоційно говорить один із присутніх.

"Ні!" - кричать люди у відповідь.

Зазначається, що ввечері 12 листопада в соцмережах час від часу з'являлися жахалки, нібито поруч із "Площею змін", де мінчани прощалися з Бондаренком, стоять фургони з силовиками в масках і їдуть нові. Але люди не розходилися.

"Якби Рома пручався, у нього все вийшло б, він спецназівець. Але Рома не хотів битися і дав себе скрутити. Навіть коли ми дізналися, що його відвезли з відділення міліції до лікарні, і не було думки, що станеться щось жахливе - ну, били, може, зламали руку... А тепер його немає ..." - крізь сльози каже дівчина Ольга.

Люди розповіли, як вдень у двір прийшли слідчі. І разом з жителями з'ясувалося, що крові на цьому місці немає, тому головних подій тут не було. Кажуть, що слідчий висловив надію, що справу буде відкрито.

"Ніхто не повинен був помирати, ані Рома, ані Тарайковський, ані той хлопець з Бреста... Ніхто. А тепер... залишається лише виходити. І я здивована і пишаюся, що виходять навіть пенсіонери, які, типу, завжди були "електоратом". Виходять студенти, їх затримують, - тоді виходять батьки, їх затримують, - виходять бабусі! Я захоплююся кожним", - каже Ольга.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...