Протести в Білорусі: Лукашенко хоче створити в країні спецтабір для політв'язнів (аудіо)

Також самопроголошений "президент" особисто гарантував безкарність силовиків за застосування до протестувальників спецзасобів для настання летального результату.

В Білорусі, де після виборів президента країни в серпні минулого року тривають масові протести проти фальсифікацій результатів виборів, невизнаний президент країни Олександр Лукашенко планує створити спеціальні табори, в які хоче відправляти протестуючих. Відповідний аудіозапис опублікували в Telegram-каналі "Беларусь головного мозга", передають Патріоти України.

Як повідомляється, в жовтні 2020 року на зустрічі з особовим складом ГУ по боротьбі з організованою злочинністю нинішній заступник міністра внутрішніх справ Білорусі полковник міліції Микола Карпенков розповів про нові види спеціальних засобів, які дозволено застосовувати до громадян. Вони вже надійшли на озброєння міліції і мають велику травматичну силу. Також Карпенков розповів про способи їх застосування для настання летального результату і запевнив підлеглих, що Лукашенко особисто гарантує безкарність такого роду дій міліції щодо застосування спеціальних засобів і даної зброї.

За словами Карпенкова, Лукашенко хоче створити спеціальний табір, куди планує безстроково відселяти осіб, які повторно будуть брати участь в акціях протесту. Цей табір планується влаштувати на базі виправної колонії №22 в м. Івацевичі, який відомий під назвою "Вовчі нори".

МВС Білорусі планує також створити єдину інформаційну систему "БЕСпорядков" (назва наведено в оригінальній транскрипції - ред.), де буде міститися інформація про всіх осіб, затриманих за участь в несанкціонованих масових заходах. "Створюється база даних. У цій базі даних, хто потрапив вдруге, той повинен там і залишитися. Сказано зробити табір, ну, не для військовополонених, не для інтернованих навіть, а табір для особливо "острокопитних", такий для відселення. І поставити колючий дріт по периметру. Два приміщення зробити: топка - поверх, годувати - поверх, і щоб працювали. Але там їх тримати, поки все не заспокоїться", - заявив Карпенков на зустрічі з білоруськими міліціонерами.

За його словами, Лукашенко обіцяє повне сприяння таким діям міліції. "Главою держави ми прикриті з усіх боків в плані застосування зброї. Шалено, каже, відразу, каже, звичайно, зі зброї лупити не треба. Треба, каже, дати людині шанс в цій ситуації, щоб вона усвідомила. А якщо ні, тоді, виходить, уже рубонути так рубонути! Тому що час такий, не кольорова революція - так гібридна війна", - сказав Карпенков.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...