Проти цілих секторів економіки: США ввели жорсткі антиіранські санкції

США вводять проти виробничого, текстильного, гірничодобувного секторів іранської економіки і окремих осіб санкції, анонсовані Дональдом Трампом після ракетного удару по американських базах в Іраку.

10 січня міністр фінансів США Стівен Мнучін пояснив, що обмежувальні заходи вводяться на підставі указу Трампа, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Насамперед, президент видав указ, що дає право вводити санкції проти будь-якої особи, яка володіє, працює і торгує, сприяє секторам іранської економіки, включаючи будівництво, виробництво, текстильну галузь і гірничовидобувну", - сказав він.

Мнучін також оголосив про 17 особливих санкції проти іранських найбільших виробників заліза і сталі, організацій, що базуються на Сейшельських островах, і одного судна, пов'язаного з транспортуванням продукції. Зокрема, санкційні заходи торкнулися торгової компанії Pamchel Trading Beijing Co. Ltd, що базується в Пекіні.

Крім того, під санкціями виявилися компанії Saba Steel, Hormozgan Steel Company, Oxin Steel Company, Khorasan Steel Company, South Kaveh Steel Company, Iran Alloy Steel Company, Golgohar Mining and Industrial Company, Chadormalu Mining and Industrial Company, Arfa Iron and Steel Company, Khouzestan Steel Company і Iranian Ghadir Iron & Steel Co.

У списку санкцій внесено і компанії з виробництва алюмінію і міді в Ірані: Iran Aluminum Company, Al-Mahdi Aluminum Corporation, National Iranian Copper Industries, Khalagh Tadbir Pars Co.

За словами міністра, під санкції потрапили 8 високопоставлених представників іранської влади, що мали відношення до ракетного обстрілу Іраку. Це секретар іранської Вищої ради безпеки Алі Шамхані, командувач військом "Басидж" бригадний генерал Голямреза Солеймані, секретар ради по визначенню політичної доцільності Мохсен Резаї, командир "Корпусу вартових Ісламської революції" Мохаммад Реза Нагді.

Санкції вводяться і проти двох впливових командирів ВС Ірану: заступника начальника генштабу бригадного генерала Мохаммада-Рези Аштіані і бригадного генерала Алі Абдоллахі.

Ще двоє людей, що опинилися під санкціями, - це відповідальний за питання безпеки співробітник адміністрації керівника Ірану аятолли Алі Хаменеї Алі Асгар Хеджазі, а також один з радників аятоли Мохсен Куми.
На думку Трампа, нові санкції негативно вплинуть на іранську економіку. "Я видав указ, що передбачає введення санкцій ... Цей указ серйозно вплине на економіку Ірану, дозволяючи вводити потужні вторинні санкції щодо іноземних фінансових інститутів", - зазначив президент США.
Він пообіцяв, що каральні економічні заходи будуть діяти до тих пір, поки "іранський режим не змінить свою поведінку".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...