Протидронні лазерні системи розгортають ​американські військові на зарубіжних базах​ (відео)

Планується, що системи пройдуть перевірку боєм на базах в Іраку і Сирії.

Військові США розгортають на своїх закордонних базах лазерні системи для боротьби з ворожими безпілотниками. Про це повідомляє Popular Mechanics, передають Патріоти України.

Мова йде про лазерні системах HELWS (High-Energy Laser Weapon System), багатоспектральні системи наведення HELWS і електромагнітні системи THOR.

Планується, що системи пройдуть перевірку боєм на базах в Іраку і Сирії, після чого їх планують розмістити і на базах в США.

Систему HELWS розробила оборонна компанія Raytheon на базі бойового баггі Polaris MRZR, який вже використовують групи швидкого реагування та спецпідрозділу «Дельта».

Лазер HELWS оснащений вдосконаленим електрооптичними властивостями і інфрачервоним датчиком, який призначений для отстрілювання безпілотників (БПЛА). HELWS може робити кілька десятків пострілів на одній зарядці і відрізняється підвищеною точністю.

Система наведення HELWS схожа з системами спостереження американських ударних безпілотників MQ-1 Predator і MQ-9 Reaper.

Імпульсна система PHASER теж розроблена компанією Raytheon. Вона монтується в транспортному контейнері і здатна виводити з ладу дрони за одну мікросекунду. Конічна форма променя дозволяє атакувати відразу кілька цілей.

Електромагнітна THOR, розроблена дослідною лабораторією США, теж вмонтована в транспортний контейнер. Її завдання — знищувати групи безпілотників.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...