Провал переговорів з МВФ: Що вимагає від України кредитор

До всього, негативним сигналом для МВФ стало і те, що Україна почала порушувати вимоги, які були принциповими в попередніх програмах, і які раніше ми вже виконали, стверджує експерт.

Переговори України з МВФ закінчилися невдачею через те, що народні депутати не прийняли закон про перезавантаження Вищої ради правосуддя. Саме він повинен був дати старт судовій реформі. Його планували проголосувати ще восени. Але потрапив він в Раду тільки днями, вже після провалу місії. Про це розповів колишній виконувач обов'язків міністра розвитку економіки і керівник з політичних питань Київської школи економіки Павло Кухта, передають Патріоти України.

До всього, негативним сигналом для МВФ стало і те, що Україна почала порушувати вимоги, які були принциповими в попередніх програмах, і які раніше ми вже виконали, стверджує Павло Кухта: "Це стосується того, що наробив КСУ з антикорупційним законодавством, була скасована кримінальна відповідальність за недекларування активів. Є проблеми і з призначенням керівника НАБУ. А після того, як Кабмін затвердив законопроект, який передбачає звільнення Артема Ситника, ситуація погіршиться. Також нам видавали транш під ринкові ціни на газ. Коли уряд не впорався з ростом тарифів, гасінням субсидій і боротьбою з монополіями, було введено державне регулювання цін - це знову порушення умов меморандуму, виконаних раніше", - говорить Кухта.

Найпростіше в цій ситуації виправити проблему з держрегулюванням тарифів на газ. Це б дало поштовх до відновлення діалогу.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...