При народженні постраждав мозок: У Харкові батьки стверджують, що через лікарів дитина народилася з інвалідністю

Батьки не встигли підписати договір з обраним лікарем, через що породіллю не хотіли приймати в перинатальному центрі.

У Харкові батьки новонародженої дівчинки звинувачують медиків в тому, що їх дочка народилася з інвалідністю. У неї немає глотательного рефлексу, тому що через нестачу кисню при народженні постраждав мозок, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Дівчинка з'явилася на світ передчасно - на 36-му тижні. Батьки не встигли підписати договір з обраним лікарем, через що породіллю не хотіли приймати в перинатальному центрі. Однак після все ж оглянули жінку і поклали в палату. Через кілька годин у породіллі почалася кровотеча.

Жінку оглянули, але продовжували чекати переймів. Зрештою їй провели кесарів розтин. Батькам повідомили, що новонароджена знаходиться в критичному стані, адже у мами відшарувалася плацента. "Сказали, що дитина у вкрай критичному стані. За шкалою Апгар у неї два. Мені лікар казав, що це через те, що плацента відшарувалася. Я кажу: "Так чому вона відшарувалася, чому не догледіли?", - розповідає батько дитини.

Медики стверджують, що діяли правильно і як тільки у жінки почалася кровотеча, її прооперували. Але через відшарування плаценти дитині не вистачило кисню. Разом з тим, медики визнають, що повинні були відправити пацієнтку на УЗД, чого не було зроблено. "Не дивлячись на те, що це був вихідний день, у нас є ургентні, чергові лікарі ультразвукової діагностики на дому. І треба було їх викликати, але вона не вселяла їм побоювань", - сказала заступник головного лікаря міського перинатального центру.

Дівчинці вже три місяці, але ковтати вона до цього часу не може. Її стан залишається стабільно важким. "Дитина потребує цілодобового лікарського нагляду і періодично вимагає кисневої підтримки, яка включається, в основному, в нічний час, коли дитина засинає", - розповіла заступник головного лікаря міської дитячої лікарні.

За даним фактом поліція почала розслідування.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...