"При нормальному плануванні операцій втрат з нашого боку буде небагато": Ярош оцінив перспективи наступу ЗСУ на Донбасі

Українській армії вистачило б двох тижнів, щоб на Донбасі прорватися до кордону і нейтралізувати угруповання противника в великих містах, вважає нардеп.

Про можливості армії вийти до кордону і почати будувати оборону заявив командувач Української добровольчої армією Дмитро Ярош, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

«Думаю, тижнів зо два нам би вистачило для того, щоб прорватися до кордону, почати активно вибудовувати суцільну мережу оборони по межі, оточити і нейтралізувати ті бандугруповання, які знаходяться у великих містах», - заявив він.
За його словами, військовому командуванню варто було б провести кілька операцій зі звільнення населених пунктів, які за Мінським угодами повинні бути підконтрольними уряду, наприклад, Дебальцевого та Докучаєвська. «При нормальному плануванні операцій втрат з нашого боку буде небагато. А от втрати ворога будуть дуже серйозними», - зазначив він і додав, що у бойовиків катастрофічно не вистачає особового складу, щоб перекрити всю лінію дотику.
«Якщо почитати, що пишуть сепари, видно, що вони морально зламані і панікують. Наприклад, Горлівський напрямок вони зовсім не перекривають. Тому що, як вони самі визнають, у них немає суцільної лінії оборони, лише окремі «осередки опору», - додав Дмитро Ярош.
Посилаючись на дані розвідки, він також повідомив, що потік найманців на Донбас останні кілька років дуже сильно знизився і що війну в Росії рекламують значно менше, ніж в 2014-15 роках. І, природно, знижується фінансування бойовиків.
«Війна в Росії вже не популярна, - сказав Дмитро Ярош. - За пару тижнів абсолютно реально провести хорошу наступальну операцію. Маючи гарантію, що Росія не втрутиться, ми можемо розгромити Перший і Другий корпуси так званих "Л/ДНР", які фактично є збройними формуваннями РФ».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...