При спробі перетнути адмінкордон з окупованим Кримом затримано відомого сепаратиста (фото)

За інформацією Служби безпеки, затриманий "особисто сприяв" захопленню штабу ВМС, що "знизило можливості України оперативно реагувати на військову агресію Росії".

Іван Антонов

Учасник "самооборони Криму", якого 8 січня затримали на КПВВ "Чонгар", брав участь у захопленні штабу Військово-морських сил України в Севастополі в 2014 році. Про це повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Ім'я та прізвище підозрюваного не називаються, проте журналістам стало відомо, що йдеться про Івана Антонова, 1977 року народження. Він зареєстрований у Севастополі."За свої дії він був нагороджений окупантами медаллю "За повернення Криму", нагрудним знаком "Третя оборона Севастополя" і грамотою", – йдеться в повідомленні.

Чоловіка затримали на українському пункті пропуску при спробі перетнути адмінкордон. Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

У відомстві також повідомили, що 9 січня Херсонський міський суд задовольнив клопотання слідчого й обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Прокуратура АРК.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...