При вартості самого авто у 9,5 тисяч: Найкрутіша опція радянської "Волги" коштувала лише 11 карбованців

В описі девайса, чи, як тоді казали, прилада, стверджувалося, що готувати каву можна не тільки під час стоянки, а й на ходу. І навіть на поганій дорозі.

У березні 2019 року Seat запропонував своїм клієнтам нову додаткову опцію – кавоварку Handpresso для автомобіля за 215 євро (7200 гривень). Така розкішна опція ще у 1970-х роках пропонувалась і в СРСР. Причому дозволити собі її міг власник будь-якого автомобіля, від “Запорожця” до “Волги”, передають Патріоти України з посиланням на Авто24.


“За допомогою такої кавоварки можна протягом 12–15 хвилин приготувати 150 грамів доброї кави просто... в кабіні автомобіля”, – повідомляла обкладинка журналу-каталогу “Нові товари” за 1970 рік.

В описі девайса, чи, як тоді казали, прилада, стверджувалося, що готувати каву можна не тільки під час стоянки, а й на ходу. І навіть на поганій дорозі. Це можливо, завдяки герметичному корпусу.

На фотографії у журналі пристрій був зображений у салоні автомобіля ГАЗ-21 “Волга”, хоча був доступний для використання і в інших радянських автомобілях того часу. Щоправда, серед автомобілістів, навіть власників приватних та службових “Волг”, така люксова опція особливою популярністю не користувався.

Кавоварка під’єднувалась для живлення у гнізду прикурювача на передній панелі. Процес приготування кави досить простий. Потрібно насипати мелену каву в вимірювальну склянку, покласти туди ж цукор за смаком, налити води у пластикову ємність і накрити нею частину з кавою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...