"Прибігли, а там двоє в уламках - від маківки до п’ят. Вогонь - проливний...": Бойовий медик розповів про "пекло" на передовій і порятунок поранених

До війни на Донбасі працював нейрохірургом в Харкові і має за плечима 13 років стажу.

Бойовий медик Володимир з позивним "Гагарін" розповів, в яких важких умовах доводиться рятувати поранених бійців ЗСУ, передають Патріоти України з посиланням на Армія Inform.

У порятунку поранених важливу роль відіграє не тільки медик, а й водій медевака, в нашому випадку "мотолиги", – говорить він. Пам’ятаю, як минулого року ми вивезли одразу вісім поранених під серйозним артобстрілом. Голови підняти не могли. Тільки завдяки водію ми залишились цілими і змогли позабирати всіх".

За його словами, в той день бій почався з самого ранку, близько шести. "Практично одразу ожила моя рація: "Ханой, 300!" Тільки ми вивезли одного пораненого, як до нас побігли люди, всі в крові, але не важкі… Кричать: "На нас увагу не звертайте, важкі – там, метрів за 100-150 у бік противника". Ну що робити? Ми туди. Прибігли, а там двоє дуже важких, в уламках – від маківки до п’ят. Вогонь – проливний. Ми дуже швидко бігли, четверо хлопців мені допомагали, та дорогою двоє з них також хапанули свинцю…", - ділиться спогадами військовий.

Як уточнює медик, таким чином в "мотолизі" опинилися вже п'ятеро поранених. "Ми розуміли, що треба швидко тікати, бо мотолига своїм звуком дратує ворога. Тільки вискочили в безпечніше місце, як знову ожила рація – "Трьохсоті!" Мчиш із думкою: "Хто? Хто цього разу? Тільки б устигнути. Якщо витягнемо живим, то зробимо все можливе й неможливе, аби врятувати. Тільки б устигнути… Так ми назбирали вісім чоловік у машині… Всі, кого забрали, – вижили. Більшість повернулись до строю. Тож, яка може бути пенсія?" - закінчує свою розповідь Володимир.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...