Прибулиця зi Сходу: У чому користь крупи булгур і як її готувати

Булгур — це пшениця, яка позбавлена оболонки, пропарена, висушена і роздроблена.

Булгур — дуже ситна, корисна крупа, яка при високому вмісті вуглеводів має низький глікемічний індекс. Крупу часто рекомендують для дієтичного або дитячого харчування, а також вегетаріанцям і людям, які худнуть, передають Патріоти України.

Крупа булгур неймовірно популярна в Азії, де і придумали такий спосіб поводження з пшеницею. Також булгур — популярна страва традиційної турецької кухні.

Не варто плутати булгур зі звичайною роздробленою пшеницею, яка не пройшла теплову обробку, і кускусом.

Булгур: як готувати

Залежно від ступеня розмолотості, змінюється час приготування крупи. Мілкий булгур можна не варити, а просто залити окропом.

Для виразного смаку, булгур зазвичай обсмажують на олії, після чого варять близько 20−30 хв або просто заливають окропом.

Крупу потрібно варити з розрахунку 1 частина булгура на 2 частини води, при приготуванні крупа збільшується в 2,5 рази. Промивати булгур перед приготуванням не потрібно.

З булгуром готують плов, роблять салати і варять супи, але варто пам’ятати, що крупа значно збільшується і суп виходить дуже густим.

Також булгур можна додавати в фарш і начиняти перці. Крупний булгур варто використовувати для перших і других страв, дрібний — для салатів.

Булгур з баклажанами: рецепт

Складові:

  • булгур — 1 стакан
  • баклажан — 2 шт.
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • часник — 2 зуб.
  • соєвий соус — 2 ст. л.

Нарізаємо цибулю півкільцями, а баклажани — невеликими кубиками. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі близько 5−7 хв в глибокій сковороді.

Додаємо в сковороду соєвий соус і подрібнений часник, ретельно перемішуємо і обсмажуємо ще 3−5 хв.

Додаємо в сковороду булгур, заливаємо 2 склянками окропу і готуємо на маленькому вогні 15−20 хв.

Салат з булгуром: рецепт

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...