Прибулиця зi Сходу: У чому користь крупи булгур і як її готувати

Булгур — це пшениця, яка позбавлена оболонки, пропарена, висушена і роздроблена.

Булгур — дуже ситна, корисна крупа, яка при високому вмісті вуглеводів має низький глікемічний індекс. Крупу часто рекомендують для дієтичного або дитячого харчування, а також вегетаріанцям і людям, які худнуть, передають Патріоти України.

Крупа булгур неймовірно популярна в Азії, де і придумали такий спосіб поводження з пшеницею. Також булгур — популярна страва традиційної турецької кухні.

Не варто плутати булгур зі звичайною роздробленою пшеницею, яка не пройшла теплову обробку, і кускусом.

Булгур: як готувати

Залежно від ступеня розмолотості, змінюється час приготування крупи. Мілкий булгур можна не варити, а просто залити окропом.

Для виразного смаку, булгур зазвичай обсмажують на олії, після чого варять близько 20−30 хв або просто заливають окропом.

Крупу потрібно варити з розрахунку 1 частина булгура на 2 частини води, при приготуванні крупа збільшується в 2,5 рази. Промивати булгур перед приготуванням не потрібно.

З булгуром готують плов, роблять салати і варять супи, але варто пам’ятати, що крупа значно збільшується і суп виходить дуже густим.

Також булгур можна додавати в фарш і начиняти перці. Крупний булгур варто використовувати для перших і других страв, дрібний — для салатів.

Булгур з баклажанами: рецепт

Складові:

  • булгур — 1 стакан
  • баклажан — 2 шт.
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • часник — 2 зуб.
  • соєвий соус — 2 ст. л.

Нарізаємо цибулю півкільцями, а баклажани — невеликими кубиками. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі близько 5−7 хв в глибокій сковороді.

Додаємо в сковороду соєвий соус і подрібнений часник, ретельно перемішуємо і обсмажуємо ще 3−5 хв.

Додаємо в сковороду булгур, заливаємо 2 склянками окропу і готуємо на маленькому вогні 15−20 хв.

Салат з булгуром: рецепт

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...