Прийшло понад 60 тисяч людей: У Білорусі відбувся масштабний мітинг опонентки Лукашенка (фото, відео)

Присутні скандували «Любiм! Можам! Пераможам!», «Я можу все змінити», «Перемен, перемен!» та інше.

У мінському парку Дружби народів відбувся масовий мітинг на підтримку головної конкурентки Олександра Лукашенка на президентських виборах Світлани Тихановської, передають Патріоти України з посиланням на Єврорадіо.

Захід розпочався о шостій вечора і закінчилося після десятої. На початку було кілька тисяч учасників, але пізніше їх набралося кілька десятків тисяч. Волонтери руху «Вясна» нарахували 63 тисячі мітингувальників.

Тихановська виступила перед людьми зі сцени і зазначила, що бере участь у виборах заради свого чоловіка і всіх білорусів. «Мій чоловік відкрив людям очі, пробудив у них сміливість і віру в себе, дав надію на зміни. Він другий місяць у СІЗО», – сказала вона.

Після цього люди почали скандувати «Свободу!».

Також кандидат згадала про затримання мітингувальників 14 липня і звернулася до силовиків. «Я дивилась на ОМОН та міліцію і думала, що ви робите? Адже на вулицю виходять ваші матері, сестри, брати. Люди просто хочуть висловити свою думку. Дорогі військові, подивіться нам в очі, ми такі ж, як і ви», — зазначила жінка.

Присутні скандували «Любiм! Можам! Пераможам!», «Я можу все змінити», «Перемен, перемен!» та інше.

Як пише видання, мітинг у парку Дружби народів – найбільш масовий опозиційний захід у Білорусі за останні 10 років.

«Я тільки у страшному сні могла уявити, до кого вони цих бойовиків можуть прив’язати. Вони кажуть про якусь революцію… боже мій, яка революція?», — згадала Тихановська про недавні затримання членів ПВК “Вагнера”.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...