Прихована експансія країни-агресора: Українська компанія продає російські "ГАЗелі" під іншою назвою

Короткобазна «ГАЗель-Бізнес» з однорядною кабіною стала називатися HDC B21R23.

Український дистриб'ютор Горьковського автозаводу, компанія «Мотор Девелопмент Груп», оголосила про створення нового бренду комерційних автомобілів HDC. Під маркою HDC в Україні почали випускати і продавати «ГАЗелі-Бізнес», передають Патріоти України з посиланням на Главком.

Поки гамма моделей HDC обмежена чотирма варіантами бортових вантажівок з бензиновими двигунами.

Місцевий дистриб'ютор ГАЗу був змушений локалізувати виробництво «Газелей», оскільки з 1 січня 2020 року імпортувати автомобілі російського складання в Україну заборонено. Збірка «Газелей» в Україні ведеться з російських машинокомплектів.

Поряд з маркою, помінялися і назви модифікацій: наприклад, короткобазна «ГАЗель-Бізнес» з однорядною кабіною стала називатися не ГАЗ 3302-750 «ГАЗель-Бізнес», а HDC B21R23, та ж версія, але з довгою базою - НЕ 330202-750, а B21R33. Модифікації з дворядною кабіною з різною вантажною платформою перейменовані з 33023-750 і 330232-750 в B22R23 і B22R33 відповідно.

Відмінності між грузовиками HDC і «ГАЗелі» зводяться до шильдиків і логотипів, причому лейбл HDC нехитрий - літери написані на чорному тлі прямо на фірмовому «щиті», на якому у російських машин красується символ Нижнього Новгорода. Чому в фірмі «Мотор Девелопмент Груп» не стали вигадувати старим «Газелі» більш гучні назви - невідомо.

Поки лінійка HDC складається тільки з задньопривідних вантажівок-шасі або вантажівок з бортовим кузовом. Силовий агрегат - бензиновий 107-сильний (221 Нм) двигун УМЗ-Evotech об'ємом 2,7 літра. За доплату на українські «ГАЗелі» можна встановити газобалонне обладнання, розраховане на пропан-бутан.

Продажі українських «Газелей» під брендом HDC вже почалися. Короткобазна шасі з «одинарною» кабіною коштує 474 700 гривень, бортова вантажівка - від 489 700 гривень. На лінійку HDC діє гарантія 2 роки або 80 тисяч кілометрів.

Локалізація зберегла низьку ціну вантажівок: HDC залишаються найдешевшими комерційними автомобілями вантажопідйомністю до півтора тонни серед представлених на українському ринку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...