Прикро недовга Рада: "У разі дострокових виборів улітку новий парламент матиме мандат не на п'ять років", - Магера

Парламент, обраний у жовтні цього року, матиме мандат на п'ять років; натомість парламент, обраний улітку цього року, матиме мандат на чотири роки та приблизно на три-чотири місяці...

Про це на своїй сторінці у Facebook пише екс-заступник голови ЦВК Андрій Магера, передають Патріоти України.

"Не аналізую наявність, а точніше – відсутність конституційних підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради України восьмого скликання. Для мене це давно очевидно.

Зверну увагу на зміст частини першої статті 77 Конституції України: "Чергові вибори до Верховної Ради України відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень Верховної Ради України".

У разі, якщо влітку відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради України дев’ятого скликання, то чергові вибори до Верховної Ради України десятого скликання мають відбутися 29 жовтня 2023 року.

У разі, якщо 27 жовтня 2019 року відбуваються чергові вибори до Верховної Ради України дев’ятого скликання, то (з урахуванням початку роботи парламенту дев’ятого скликання у листопаді-грудні 2019 року) наступні чергові вибори до Верховної Ради України десятого скликання мають відбутися 27 жовтня 2024 року.

Простіше кажучи: парламент, обраний у жовтні цього року, матиме мандат на п'ять років; натомість парламент, обраний улітку цього року, матиме мандат на чотири роки та приблизно на три-чотири місяці.

Проста арифметика."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...