"Принциповий момент для Кремля": Експерт порівняв "ДНР" і Придністров'я

Росія відірвала частину території від України і Молдови схожими методами, але між псевдореспублікамі "Л/ДНР" і Придністров'ям є значні відмінності.

Про це розповів експерт з питань міжнародних відносин Андрій Бузаров, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

За його словами, на ситуацію в Придністров'ї Кремлю впливати складніше, ніж на Донбасі. "У Придністров'я відносини з Молдовою дуже незвичайні, не можна порівнювати з відносинами "ДНР" і України. Машини з придністровськими номерами вільно їздять територією Молдови. Це легалізовано", – розповів він.

За словами експерта, в Придністров'ї рівень інтеграції дуже високий, але Росія чинить опір поверненню невизнаної республіки – "їй потрібно тримати цей шматочок як сферу впливу на Молдову".

"Нам потрібно багато процесів порівнювати з ними, тому що Росія тією чи іншою мірою діє схоже і на Донбасі, і в Молдові, і в Грузії. 20 років тому в Молдові ніхто не уявляв, що з Придністров'я будуть заїжджати зі своїми емблемами, а зараз це було зроблено як етап інтеграції, яка не відбулася і навряд чи відбудеться", – зазначив Бузаров.

"Не думаю, що Росія відмовиться від свого впливу в Придністров'ї. Там стоять російські миротворці. Їх небагато, близько 700 осіб, але вони є, і вони там юридично правильно. Якщо їх зачепиш, росіяни скажуть – не можна", – підкреслив він.

Міжнародник також повідомив, що по всьому Придністров'ю, в магазинах Тирасполя, Бендер і інших міст, представлена українська продукція, російської там немає. Україна постачає туди товари за погодженням з Кишиневом, при цьому визнаючи Придністров'я частиною Молдови.

"У республіки Молдови немає кордонів з РФ, тут росіянам складніше впливати на відміну від України, де у них є прямий вплив на Крим і Донбас. Росія в принципі хоче зберегти вплив, починаючи від Ростова, Донбасу, південно-східної частини України, аж до Придністров'я, що межує з Одеською областю. Це вплив по всьому півдню України та Бессарабії – принциповий момент для росіян", – пояснив Бузаров.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...