Привіт з минулого! Із вбивцею Євгена Щербаня виникла інтрига

Депутата і найвпливовішого бізнесмена на Донбасі Євгена Щербаня вбили 3 листопада 1996 року.

Вадим Болотських

Кілер Вадим Болотських (Москвич), засуджений до довічного ув'язнення за вбивство олігарха Євгена Щербаня, цілком можливо вже сьомий рік гуляє на свободі. На це звернув увагу журналіст Денис Казанський, передають Патріоти України.

«Болотських відбував покарання в Слов'яносербській колонії Луганської області. У липні 2014 цю колонію штурмували бандити "ЛНР", які звільнили кілера. З тих пір його доля невідома, оскільки Слов'яносербськ залишається на неконтрольованій території», - нагадав Казанський.
Депутата і найвпливовішого бізнесмена на Донбасі Євгена Щербаня вбили 3 листопада 1996 року. Кілер чекав Щербаня в аеропорту Донецька, одягнений в форму льотного персоналу. Екіпірування дозволило вбивці наблизитися до жертви і прицільно вистрілити в голову з пістолета. Разом зі Щербанем були смертельно поранені його дружина, авіатехнік і бортмеханік. Було встановлено, що всі постріли, крім того, що вбив Щербаня, були зроблені спільником кілера з пістолета-кулемета.
Вадиму Болотських 52 роки, він громадянин Росії, був зареєстрований в Норильську, але жив в Москві. Болотських сам здався слідству в 2000 році. Він заявив, що його спеціально викликали з Москви для вчинення злочину в Донецьку. Підслідний стверджував, що фотографію Щербаня отримав від донецького злочинного «авторитета» Євгена Кушніра. Він же нібито і взяв на себе організацію вбивства.
Про Болотських відомо, що він входив до угруповання Магомеда Алієва. За даними слідства, за виконану роботу Болотських заплатили 700 доларів, а пізніше ще п'ять тисяч доларів. Кілер ж наполягав, що за вбивство не отримав ні копійки, а тому і замовним злочин вважати не можна. «Просто допоміг своїм знайомим», - виправдовувався Москвич. Пізніше кілер визнав, що йому обіцяли мільйон доларів, але на певних умовах, які були не виконані.
Також Болотських розповідав, що в аеропорту Донецька встиг зробити тільки один постріл, який убив Щербаня. Після цього кілер був поранений спільником, який влаштував безладну стрілянину.
На суді в 2003 році Болотських отримав «довічне» за вбивство Щербаня, а також за участь в організації вибуху на стадіоні в Донецьку в 1995 році і за причетність до вбивства в Донецьку впливового бізнесмена Олександра Момота в травні 1996 року.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...