"Психологічний стан цих людей вкрай крихкий": Журналістка пояснила мотиви "мінера" столичного мосту Метро (відео)

"Захоплення" мосту Метро у Києві колишнім учасником АТО навряд чи є спланованою провокацією. До таких дій затриманого Олексія Белька міг підштовхнути його надламаний психологічний стан після війни.
Яніна Соколова

Про це заявила українська журналістка Яніна Соколова в ефірі онлайнзустрічі з фанами на YouTube, передають Патріоти України.

"Я не думаю, що це провокація. Я час від часу буваю у госпіталі, серед моїх друзів і знайомих дуже багато ветеранів АТО. І коли ти повертаєшся зі сходу, ти трохи інакше взагалі розумієш дійсність. Ти потрапляєш в іншу реальність, де існують інші закони. І дуже часто тобі в голові не вкладається, як може бути тут таке безпечне і некатегоричне життя, в якому дуже мало людей, які борються за свою країну", – каже телеведуча.

Так, нагадала вона, бійці повертаються звідти, де, не замислюючись, ризикують життям, підставляючи голову і спину під кулі. Отже, коли захисники чують новини про те, що Україна готує відведення військ, то не можуть просто байдуже на це реагувати. "Ти в АТО, ти захищав цю країну, у тебе гинули побратими. І звістка про те, що зараз ми починаємо умовну капітуляцію, як це сприймають багато військових, безумовно, викликає жах", – вважає Соколова.

Вона також наголосила, що українське суспільство майже нічого не знає про стреси, які отримують військові після повернення з фронту до мирного життя. Однак саме вони стають причиною безлічі небойових втрат у лавах захисників України. "Психологічний стан цих людей вкрай крихкий. І ці Герої потребують допомоги психологічної. Це ще раз підтверджує, що з нашими воїнами, які повертаються, треба, щоб велася робота", – резюмувала Соколова.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...