Путін спирається на перевірених крадіїв: Новим міністром спорту Росії став раніше засуджений громадянин

Попри сумнівне минуле Олег Матицин користується довірою Владіміра Путіна.

Призначений напередодні міністром спорту РФ Олег Матицин вісім років тому був засуджений за передачу земель Російського держуніверситету фізкультури під Черкізовський ринок, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

З 2001 по 2006 роки Матицин був ректором університету фізкультури. За даними слідства, він перевищив свої посадові повноваження і передав в оренду комерційним структурам ділянку землі, що знаходиться у федеральній власності. На території ділянки функціонував Черкізовський ринок. Слідство вважало, що в результаті дій Матицина бюджету РФ було завдано збитків у розмірі 120 мільйонів рублів.

У 2009 році Матицин за рішенням Басманного суду був відсторонений від посади ректора. В цьому ж році Черкізовський ринок був закритий у зв'язку з порушеннями санітарних і пожежних норм. Згодом його знесли.

У березні 2012 року Ізмайловський суд Москви визнав Матицина винним у перевищенні посадових повноважень і оштрафував на 20 тисяч рублів. Прокуратура оскаржила вирок, вважаючи його занадто м'яким. При цьому Матицин себе винним не визнавав, а адвокати екс-ректора наполягали на припиненні кримінальної справи. Однією з ліній захисту було твердження, що дії Матицина не тільки не призвели до збитків для держави, а й захистили його інтереси, так як вуз отримував за оренду землі плату, тому федеральний бюджет частково був позбавлений необхідності фінансувати університет.

У липні 2012 року Басманний суд розглянув касаційну скаргу на вирок. Суд визнав вердикт нижчої інстанції обґрунтованим, однак звільнив Матицина від покарання у зв'язку із закінченням терміну давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Олег Матицин замінив на посаді міністра спорту РФ Павла Колобкова. Матицин також обіймає пост президента Міжнародної федерації студентського спорту (FISU), що відповідає за проведення універсіад.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...