"Путіна цікавить тільки його сценарій або ніякий": Клімкін розповів, чому Росія не поспішає вести діалог із Зеленським

Стратегія Російської Федерації після паризького саміту в "нормандському форматі" ніяк не змінилася, і вона не збирається її змінювати.

Україна пішла на декілька тактичних поступок Росії заради проведення "нормандського саміту" в Парижі торік у грудні. Одна з них – так звана формула Штайнмаєра. Проте вона не має жодного сенсу без "дорожньої карти", якої вимагає РФ і на яку не погоджується наша країна, заявив ексміністр закордонних справ Павло Клімкін, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.

Він припустив, що через це держава-агресор і не поспішає вести діалог із українською владою, зокрема президентом Володимиром Зеленським. "Росія хотіла використати зміну влади в Україні, щоб просунути свій сценарій – прямий чи опосередкований контроль над Донбасом, а через нього – контроль над Україною та подальша дестабілізація. Це те, що умовно і дуже коротко можна охарактеризувати як "наші умови за ваші гроші", – пояснив політик.

За його словами, стратегія Російської Федерації після паризького саміту в "нормандському форматі" ніяк не змінилася, і вона не збирається її змінювати. В Україні ж, даючи оцінки й виносячи уроки від тієї зустрічі, вважає ексміністр, починають займатися якоюсь пропагандою. "Справа повернення наших територій – це справа нашої єдності. Реальна ситуація полягає в тому, що заради проведення "нормандського саміту" в Парижі ми зробили тактичні поступки... Нагадаю, що "ідея Штайнмаєра" почала обговорюватися – спочатку в Парижі, а потім у Берлині – тільки як частина дорожньої карти. Вона взагалі не має сенсу поза контекстом дорожньої карти і погоджуватися на неї – це давати Росії козир, щоб потім вона звинувачувала нас у невиконанні рішень саміту", – поділився думкою політик.

Він додав, що Україна нині намагається іти далі, робити певні корисні речі в питанні вирішення конфлікту на Донбасі. Однак вони працюють лише частково. "А Путіна цікавить тільки його сценарій або ніякий", – підсумував Клімкін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...