Путінській ПВК буде непереливки: Спецназ Туреччини прибув у Тріполі

Туреччина виконала свої погрози і ввела в Лівію війська.

Після провалу переговорів з Росією президент Туреччини Реджеп Ердоган дав наказ на введення своїх військ до Лівії. Турецький спецназ вже в Тріполі. Про це в Twitter повідомив телеканал "Аль-Рабія" з посиланням на свої джерела, передають Патріоти України.

За даними ресурсу, в суботу, 18 січня, турецька спецназ увійшов до столиці Лівії для захисту уряду держави. Вони, зокрема, забезпечуватимуть безпеку членів уряду Національного згоди Файєза Сарраджа.За даними ЗМІ, одна частина прибулих турецьких військових займеться навчанням лівійських військових, інша частина - розвідувальними операціями.

Ситуацію прокоментував російський блогер і експерт з питань Близького Сходу Ель Мюрид на своєму каналі у Facebook. Він нагадав, що перед введенням своїх військ Ердоган намагався присмирити Кремль, що підтримує в лівійській війні угруповання фельдмаршала Халіфа Хафтара. Сьогодні очевидно, що ці переговори зазнали невдачі. "Зустріч влади РФ з Ердоганом не привела до остаточного припинення вогню. Як і в Сирії, в Лівії Росія і Туреччина підтримують різні сторони конфлікту. Мабуть, Ердоган вибрав цей момент для введення військ саме через політичні пертурбації в Росії", - написав блогер.

Раніше Мюрид передрікав Росії серйозні втрати в Лівії, якщо Ердоган введе туди свої війська. Очевидно, що Туреччина зробить все, щоб перешкодити Хафтару захопити Тріполі. Під удар, в першу чергу, потрапить ударне угруповання фельдмаршала - бойовики російської ПВК "Вагнер".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...