"Путіну Білорусь обходиться дорожче, ніж утримання окупаційних режимів на Донбасі", - Ландсбергіс

Литовський міністр висловився за посилення тиску на Білорусь, заявляючи про необхідність допомогти народу країни.

Російська влада на чолі з президентом Володимиром Путіним через санкції щодо Білорусі несе більші витрати на Мінськ, ніж на утримання окупаційних режимів на Донбасі. Таку думку висловив глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Санкції діють, економіка в поганій формі, вона фактично в руїнах. І нести цей тягар тепер повинен президент Росії Путін, адже саме він видає Мінську кредити, коли той в них потребує. До речі, Лукашенко і Путін зустрічалися на цьому тижні в Сочі. Проблема стає все більше. Одна справа для Путіна - фінансувати окуповані території на сході України, і зовсім інша - 10-мільйонну країну, яка не може сама себе підтримувати через санкції і режим, що розпадається. І Лукашенко не пропонує ніякого рішення проблеми. Він сховався в бункер, живе в замку і ходить всюди з автоматом Калашникова. Так не можна управляти країною - думаю, це очевидно і для росіян", - сказав Ландсбергіс.
Литовський міністр висловився за посилення тиску на Білорусь, заявляючи про необхідність допомогти народу країни. "Хтось надав притулок опозиції, яка була змушена виїхати. Зокрема, це відбувається в Вільнюсі. Мова також про правосуддя. Офіс генерального прокурора Литви відкрив справу проти білоруської поліції. Ми зробили це за заявою одного з тих білорусів, хто змушений був бігти з Білорусі після того, як сам пережив катування з боку білоруських силовиків. Я вважаю, що інші країни повинні зробити те ж саме - запропонувати допомогу своїх систем правосуддя для тих білорусів, які змушені виїхати. Адже, можливо, це займе якийсь час, поки правосуддя запанує в самій Білорусі", - зазначив він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...