"Путіну треба ставити чіткі умови, інакше він розколе Європу": Німецький політик обурена рішенням ПАРЄ щодо Росії

Член Європарламенту від німецької партії "Союз 90/Партія Зелених" і режисер-документаліст Ребекка Гармс вважає, що повернення Росії до ПАРЄ лише розв'яже руки Кремлю і спровокує загострення "заморожених" конфліктів, підтримуваних з Москви.

Ребекка Гармс

Про це політик розповіла, коментуючи прийняту у ПАРЄ резолюцію 3 червня щодо Росії, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

- У чому ризик повернення Росії в ПАРЄ?

- Якщо Росія повернеться, не відреагувавши на резолюції ПАРЄ і проігнорувавши рішення Європейського суду з прав людини і Міжнародного трибуналу ООН з морського права, Рада Європи не просто втратить довіру. Вона буде суперечити самій меті і причинам, чому вона була заснована. Путін розколе ЄС, якщо йому вдасться повернути делегацію Держдуми РФ без умов.

- Як Захід має повестися з Росією?

- Захід вирішив, що не існує військового вирішення проблеми окупації Криму і війни проти України, яку провадить Росія. Вони вирішили відновити український суверенітет і зупинити путінську агресію дипломатичним шляхом. Аби показати, що Росія порушила у 2014 році міжнародні закони, Захід віддав перевагу персоналізованим і економічним санкціям.

Ця стратегія досі має місце, але буде працювати лише тоді, коли Захід буде єдиним і не підриватиме свої ж рішення. Зокрема, ЄС має бути стійким і продовжувати санкції, якщо Росія продовжить ігнорувати Мінські угоди, порушувати права кримських татар й інших громадян України у Криму.

Видача паспортів на окупованих частинах Донецької і Луганської областей є тяжким порушенням Мінських домовленостей.

Не лише численні порушення режиму припинення вогню, але й напад у Керченській протоці та ув'язнення моряків довели, що Росія продовжує вдаватися до прямої агресії проти України. Зараз не час дозволяти делегації із Думи повертатися до ПАРЄ без будь-яких умов. Зараз час поставити їм чіткі умови і запровадити більше санкцій у разі ігнорування. Я неодноразово зверталася до своєї країни - Німеччини - із закликом зупинити "Північний Потік - 2". Вести бізнес з імперією Путіна - означає запросити його до продовження агресії.

- Чи зможе Захід вирішити українську проблему, якщо Росія повернеться?

- Якщо делегація із Думи повернеться, не виконавши жодну із багатьох попередніх резолюцій, прийнятих стосовно порушення суверенітету України і прав людини - це зруйнує підвалини Мінських угод. Я досі не можу повірити, що Німеччина і Франція ризикують цим, бо хочуть "нормальних" відносин з європейською країною, яка веде війну проти своїх сусідів.

Також я боюся, що це погіршить перспективу для багатьох так званих заморожених конфліктів у країнах Східного партнерства і на Західних Балканах. І навіть для опозиції і громадського суспільства у Росії це стане чорним днем, тому що рішення Європейського суду у їхніх справах також ігноруються Кремлем.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...