Пильні сусіди "здали" копам хворого на коронавірус, який вільно розгулював містом

Чоловіка можуть примусово госпіталізувати до медзакладу.

У Тернополі поліція відкрила провадження щодо хворого на Covid-19 67-річного чоловіка, який системно порушував умови самоізоляції і наражав на небезпеку жителів міста. Як повідомили в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, тернополянин захворів на COVID-19 15 квітня і перебував на лікуванні вдома. Однак чоловік порушував умови самоізоляції та виходив на вулицю, передають Патріоти України.

Зазначається, що скарги на місцевого жителя, який гуляв містом, наражаючи на небезпеку інших людей, двічі надходили до поліцейських. Правоохоронці опитали сусідів, які підтвердили, що чоловік виходив з дому. Даний факт також зафіксували камери відеоспостереження.

Щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). Вирішується питання про примусову госпіталізацію інфікованого до медзакладу. Санкція статті, яку інкримінують порушнику, передбачає штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...