"Питання державою не врегульоване": "Примусова обсервація українських туристів незаконна", - адвокат

Українські правоохоронці не мають права примусово відправляти туристів, які прилетіли в країну, на обсервацію через коронавірус.

Як розповів адвокат Ростислав Кравець, у законодавстві немає чітко прописаних норм, які зобов'язують два тижні бути примусово на карантині. Режим надзвичайного стану, який міг стати основою для цього, не запроваджено, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Питання карантину і обсервації державою не врегульоване. Тому у випадку з нашими громадянами, які повернулися з-за кордону, влада намагається викручуватися й зобов'язати їх добровільно підписувати документи на таку ізоляцію", – сказав адвокат, а також додав, що за великого бажання в суді й цей документ можна оскаржити.

Саме тому туристи, які прилетіли в Україну з Катару, Балі, В'єтнаму та інших країн де-факто мали повне право спокійно вийти з аеропорту й вирушити додому.

"Вчора було багато відео, де туристи з В'єтнаму та інших країн проривалися через поліцію. Виходячи із законодавства, вони нічого й не порушили. Все це свідчить про те, що держава мала вжити відповідних заходів, щоб цьому запобігти", – наголосив Кравець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...