Питання на 100 "лямів": У ЗСУ звинуватили ДБР у паралізації війська

Державне бюро розслідувань проводить розслідування у зв’язку із закупівлею МО майна для ЗСУ за завищеними цінами. Попередня сума збитків — близько 100 мільйонів гривень. Мова йде про закупівлю 20 тисяч бронежилетів, які не відповідають вимогам безпеки.

Дмитро Марченко

У Збройних силах України сумніваються в прозорості розслідування Державним бюро розслідувань кримінального провадження про закупівлі для потреб ЗСУ майна за завищеними цінами і вимагають створити наглядову раду з депутатів, волонтерів, журналістів та представників громадськості. Також в ЗСУ закликали ДБР повідомити, де знаходяться вилучені в ході слідчих дій бронежилети і провести їх експертизу, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

На думку начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка, дане розслідування може бути замовним. Адвокати представника ЗСУ заявили, що обшуки та інші слідчі дії по даній справі проводилися з порушеннями. Зокрема, були вилучені документи, яких не було в судовому приписі, що в свою чергу не дає змоги керівництву управління матзабезпечення ЗСУ виконувати свої обов’язки в повному обсязі.

На поточний момент, говорить Марченко, Міністерству оборони невідомо, де саме правоохоронці вилучали бронежилети. Зокрема, на складах у Києві, де проводився обшук, потрібної правоохоронцям партії бронежилетів 2019 року не було.

У свою чергу колишній радник п’ятого президента України Юрій Бірюков, у якого також були проведені обшуки, зазначив, що зараз Міністерство оборони не може купувати або брати на склади жодного елемента речового забезпечення, тому що слідчі Державного бюро розслідувань вилучили всю документацію. “З сьогоднішнього дня Міністерство оборони України не має права купувати або брати на склади жодного елемента речового забезпечення. З сьогоднішнього дня Міністерство оборони України не має права купувати каски і бронежилети”, – написав він у себе в Facebook.

Бірюков додав, що кілька тижнів видача форми буде йти зі складів, запаси є, але потім нібито доведеться волонтерам знову забезпечувати армію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...