"Пити чи не пити - ось в чому питання": Невідомі факти про каву з молоком

Лікарка зруйнувала найпоширеніші міфи про популярний напій.

Що варто знати про улюблений багатьма напій - каву, розповіла доктор Тетяна Лакуста на своїй сторінці у Фейсбуці, передають Патріоти України.

"Кава з молоком. За чи проти? Міфів про каву приблизно стільки ж, як і про молоко, а разом вони породжують бурю тривоги. Факти про каву з молоком:

1. Молоко знижує антиоксидантну активність напоїв

Казеїни молока зв'язуються з антоксидантами чаю, кави, шоколаду (і навіть з чорницею, було проведено дослідження), тим самим вважається, що вони не так сильно можуть включатися в боротьбу з вільними радикалами. (А якщо бути точним - дослідження суперечать один одному).

2. В 1 чашці молока - 12 гр цукру

Скільки чашок кави з молоком у день п'єте? А цукор додаєте? А може ще сироп смачненький? Порахуємо разом, скільки вийде в одному стандартному латте з ложкою цукру і сиропом цукру?

12 гр молочного цукру+ 5 гр в ложці цукру+ 7 гр у 10 мл сиропу = 24 гр цукру. Хто там дивується, від чого він одужує і де той апетит нормальний разом з харчовою поведінкою?

3. При наявності непереносимості лактози високого ступеня вас можуть чекати неприємності у вигляді неприємних кишкових симптомів.

4. Молоко не впливає на перетравлювання їжі, воно не гниє в шлунку, не викликає камені в кишечнику і не викликає обсіменіння кандіда. Якщо ваші "достовірні" джерела стверджують протилежне, то вони не достовірні.

5. Молоко з кавою - це прийом їжі.

Один стакан молока - це 150 ккал. Сенс порушувати собі апетит між прийомами їжі, та ще й зі зміною травних гормонів?

6. Кава з молоком, випите з прийомом їжі, знижує абсорбцію заліза, кальцію, магнію, вітамінів групи В.

Пити чи ні пити - висновок робіть самостійно, моя справа - розповісти вам про реалії, щоб ви не плуталися в міфах. Всім розсудливості", - написала Лакуста.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...