Радник Зеленського запропонував заборонити олігархам володіти медіа

Без незалежних ЗМІ немає по-справжньому демократичних виборів, зазначив Данилюк.

Радник обраного президента Володимира Зеленського Олександр Данилюк запропонував заборонити олігархам володіти медіа в Україні, передають Патріоти України з посиланням на Liga.net.

"Якщо одні олігархи побачать у команді Зеленського людей інших олігархів, це буде сигналом - правила залишилися колишніми", - сказав він.

Так радник Зеленського відповів на запитання про залежність успіху майбутнього українського гаранта від виходу з-під впливу великого бізнесу. Данилюк наголосив, що правила мають бути для усіх однаковими – це ж стосується і кадрів. "Повинні прийти нейтральні люди, що працюють не на когось то, а на державу. Також потрібно зачистити систему влади від представників великого бізнесу", – зазначив він.

Наступний етап, за словами радника Зеленського, заборонити фінансовим групам володіти медіа. При цьому Данилюк наголосив, що це – лише його бачення. "Субсидування каналів на десятки мільйонів доларів - це ні що інше, як ціна, яку платять олігархи за політичний вплив. А воно неминуче коштує нашим громадянам у тисячі разів дорожче", – пояснив сораник новообраного Президента.

Однак на питання про те, як тоді бути з телеканалом "1+1", який належить Ігорю Коломойському та зіграв чималу роль у перемозі Володимира Зеленського на виборах, він не мав чіткої відповіді.

"Впізнаваність Зеленського до виборів була близька до 100%. У тому то й сенс, щоб не підлаштовувати політику під себе, а думати, як зробити країну і суспільство сильнішими. Без незалежних ЗМІ немає по-справжньому демократичних виборів", – сказав Данилюк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...