Реалії скреп: Як ховають у РФ померлих від коронавірусу

Перед похоронами в обов'язковому порядку проводять кілька розтинів, а тіло померлого передають в закритій і запаяній труні з фотографією.

Син 75-річного Василя Сидорова розповів про нюанси поховання померлих в Росії від коронавірусу COVID-19, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Його батько помер 12 квітня у 15-й Филатовській лікарні Москви. Дмитро зазначив, що перед похоронами в обов'язковому порядку проводять кілька розтинів, а тіло померлого передають в закритій і запаяній труні з фотографією.

За його словами, розтинів проводять два. Одне його померлому батьку вже зробили, щоб упевнитися в діагнозі, потім буде ще один. "Тіло відвезуть на повторний розтин в лікарню в Комунарці. Нам не пояснили, чому і навіщо це робиться. Вже з Комунарки видадуть тіло і речі, причому видадуть в закритій труні з фотографією, щоб труну не переплутати", – зазначив Дмитро.

Він уточнив, що будь-який контакт з тілом взагалі заборонений. "Не дивлячись на те, що ми прекрасно знаємо, що вірус не живе довго на трупах. Більш того, труна буде не просто закритаю, а навіть запаяною. І речі, які були у батька, видадуть в спеціальному конверті, на якому буде написано: "Розкрити через п'ять днів", – розповів син покійного.

Дмитро додав, що труну вибирати можна самим і будь-яку. Все як раніше, за винятком того, що труна в закритому вигляді: "Це ніяка не цинкова труна, ніхто не буде заливати могилу бетоном і так далі. Все за стандартною схемою".

Також співробітник ритуальної служби приїжджає додому або з ним можна спілкуватися через інтернет.

Дмитро переказав слова співробітниці ритуальної служби, яка допомагає його сім'ї, як вони контактують в морзі. "Перш, ніж зайти на територію моргу, потрібно надягати повний захист, контактувати можна тільки через спеціальні віконця. І так, ти вибираєш труну, цю труну привозять в морг. У морзі людини омивають, одягають, кладуть в труну і закривають. З цієї секунди відкривати її не можна", – зазначив він.

На похоронах є обмеження щодо кількості присутніх – п'ять-сім людей. Бути присутнім мають право тільки близькі родичі.

За словами Дмитра, на похорон соцзабез виділяє 16-17 тисяч рублів. Також держава може надати безкоштовне місце на кладовищі (зараз в Москві місця дають тільки на Бутовському), але, щоб викопати могилу, потрібно наймати окремо людей – це коштуватиме 30-40 тисяч.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...