Реалії скреп: На Росії головлікар звільнився, побачивши десятки медиків у черзі для здачі тестів на COVID-19 (фото)

За словами міністра охорони здоров'я області Ірини Солдатової, Соболєв не прийняв необхідних заходів епідемічної безпеки і «не зміг уберегти свій колектив».

У вівторок, 5 травня, в Омську за власним бажанням звільнився головний лікар міськлікарні № 1 Георгій Соболєв. Напередодні працівники цієї медустанови стояли в довгій черзі, щоб перевіритися на предмет можливого зараження COVID-19. Про це повідомляє «Медуза», передають Патріоти України.За словами міністра охорони здоров'я області Ірини Солдатової, Соболєв не прийняв необхідних заходів епідемічної безпеки і «не зміг уберегти свій колектив».

Вчора лікарня була закрита на карантин терміном на два тижні. Причина - спалах коронавіруса. Причому в приміщенні залишилися 417 хворих та медпрацівників. Увечері медикам і їх родичам сказали здати тести. В результаті люди вишикувалися в чергу без дотримання необхідної дистанції. У черзі перебували і жінки, і діти.Все це тривало не менше години. До того моменту, коли керівництво лікарні пустило всіх в будівлю. У МОЗ стверджують, що це вони втрутилися в ситуацію, побачивши повідомлення в ЗМІ, виїхали на місце і збудували людей інакше, і «за 10-15 хвилин проблема була знята». За словами Солдатової, даний випадок «не входить ні в які рамки».Перший випадок реєстрації захворювання коронавірусомв лікарні був зафіксований у співробітниці клініки 3 травня. В даний час заражених вже 16 осіб: 4 лікарів та 12 працівників молодшої та середньої ланок. Вони всі працювали в пульмонологічному відділенні. 15 його пацієнтів також заразилися. Їх і декількох медпрацівників госпіталізовано в іншу клініку. Відділення пульмонології продезінфікували.Уже протестовані 70% персоналу лікарні. Результат негативний.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...