Реалії скреп: Росіянам заборонили обговорювати неофіційні дані про поширення коронавірусу

Вербальне поширення неофіційних відомостей про коронавірус потрапляє під кримінальну відповідальність поряд з постами в соцмережах і публікаціями в ЗМІ, повідомив громадян Росії Верховний суд.

Пряма вказівка на можливість порушувати справи за висловлювання президія ВС РФ прописав 21 квітня, повідомляє Guildhall, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"Разбирая практику дел по фейкам о коронавирусе, судьи приравняли посты в социальных сетях к распространению информации «путем выступления на собрании, митинге, распространения листовок, вывешивания плакатов и т.п.».

Одновременно Верховный суд РФ никак не стал толковать понятие «заведомо ложной информации», хотя большинство дел возбуждено по публикациям, авторы которых не имели умысла на распространение фейков, а доверяли своим сведениям.

Статья 207.1 «Публичное распространение заведомо ложной информации об обстоятельствах, представляющих угрозу жизни и безопасности граждан» введена в Уголовный кодекс РФ с 1 апреля. Она ориентирована на фильтрацию данных о распространении коронавируса. До вчерашней позиции ВС РФ дела возбуждались только за Интернет-распространение данных о COVID-19 – как абсолютно выдуманных, в которые невозможно поверить, так и не чуждых реальности."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...