Реальна зброя стримування російської агресії: Україна має все необхідне, щоб почати виробництво чотирьох типів ЗРК за два роки

Український військово-промисловий комплекс при відповідному фінансуванні держави здатен за кілька років розробити й почати виробництво вітчизняних комплексів ППО з дальністю від 7 до 100 км.

Так, зокрема, вважає генеральний конструктор — генеральний директор ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром», Олег Коростельов, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

«Тут немає незвіданих стежок і складних неперевірених рішень. Ми вже маємо все необхідне для того, щоб почати макетне виробництво чотирьох типів зенітних ракетних комплексів з максимальними дальностями ураження повітряних цілей відповідно в 7, 30, 50 і до 100 кілометрів», – відзначив «батько» українських комплексів «Нептун», та «Вільха».

«При оптимальних і розумних фінансових ресурсах, які міноборони виділить під ракетні програми й проєкти, і при чіткій взаємодії всіх державних структур і підприємств, це завдання (створення нових ЗРК) може бути виконане вже за два роки», — наголосив Олег Коростельов.

Варто додати, що саме КБ «Луч» разом з приватними компаніями «Радіонікс» і «Рамзай» розробили для Ефіопії глибоку модернізацію ЗРК С-125 «Печора» у версії МЕ-2 «Тана». Модернізований комплекс має суттєво покращені характеристики, а дальність нових ракет з напівактивною (ракета 5В27Д-М1) та активною (ракета 5В27Д-М2) ГСН збільшилась з 17,8 до 45 км, максимальна висота зони ураження відповідно зросла з 18 до 25 км.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...