Речовину, яка у багато разів підвищує ефективність вакцин від коронавірусу, створили у США

Перші результати показали, що з'явиться можливість знизити дозування вакцин від коронавіруса, як мінімум в десять разів, а рівень захисту залишиться при цьому на колишньому рівні.

Унікальна речовина, яка має значно підвищити ефективність вакцин від коронавируса, створили Американські вчені з компанії ElicioTherapeutics. Про це повідомив журнал Science Advances, передають Патріоти України.

За допомогою речовини-ад'юванта будуть створені вакцини нового типу. Принцип їх роботи буде полягати в тому, що антиген вакцини буде доставлятися відразу в лімфатичні вузли, які відповідають за вироблення антитіл в організмі. Вже проведені випробування на мишах. Перші результати показали, що з'явиться можливість знизити дозування вакцин від коронавіруса, як мінімум в десять разів, а рівень захисту залишиться при цьому на колишньому рівні.

Нову речовину назвали AMP-CpG. Випробування, які були проведені, показали, що імунна відповідь мишей, яких прищепили вакциною з вмістом нового речовини був в 25 разів вище, ніж у всіх інших тварин.

Додавання ад'юванта AMP-CpG головним чином дозволить зменшити дозу вакцини. Це зробить процес вакцинації від коронавируса більш безпечним і буде можливість захистити набагато більше людей в світі, навіть тих, у кого були протипоказання на попередній тип вакцин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...