Рекрути "русского міра": Як Московська церква промиває мізки вінницьким студентам

Керівництво державного університету сприяє будівництву церкви Московського патріархату біля університету і організовує зустрічі студентів з представниками цієї релігійної організації.

Колишній депутат-регіонал та колишній голова Вінницької обласної ради Григорій Калетнік зараз активно сприяє будівництву храму Російської православної церкви в Україні на території поблизу державного учбового закладу – Вінницького національного аграрного університету, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

Як повідомляється на сайті Вінницької єпархії Московського патріархату, 12 лютого 2021 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій разом з митрополитом Могилів-Подільським і Шаргородським Агапітом відвідали Вінницький національний аграрний університет в день престольного свята місцевого храму.

Будівництво храму ведеться поруч із навчальним закладом. Перед початком молебного співу, архієреї привітали керівництво університету, усіх викладачів та студентів з днем пам’яті трьох святителів. Керуючий Вінницькою єпархією висловив щиру вдячність за працю та вручив церковні подарунки президенту університету Калетніку Григорію Миколайовичу та ректору Мазуру Віктору Анатолійовичу.

Участь у молебні також взяли секретар єпархії архім. Аркадій (Сенчуківський), архім. Антоній (Нетребин), прот. Валерій Швець та прот. Сергій Гудзенко.

По завершені соборної молитви усіх присутніх митрополит Агапіт окропив святою водою, а митрополит Варсонофій подарував іконки. Керівництво закладу висловило вдячність митрополитам Варсонофію і Агапіту за візит, спільну молитву та архіпастирські настанови.

Григорй Калетнік – батько народного депутата-комуніста Ігоря Калетніка, який у грудні 2014 року був оголошений у розшук за підозрою в фальсифікації голосування за «закони 16 січня 2014 року», сам ексдепутат покинув Україну, куди повернувся лише в 2019 році. За словами колишнього начальника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка, це стало можливим після того, як ексзаступник генпрокурора Сергій Кізь закрив справу проти Калетніка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...