"Режисерці фільму про якутського шамана, що збирався "виганяти" Путіна, надходять погрози. Сам Габишев зник", - ЗМІ

Режисери побоюються можливих провокацій.

Олександр Габишев

Російський шаман Олександр Габишев із Якутська, який влаштував похід на Москву щоб "вигнати" Путіна, зник, ніхто не знає, де він зараз, передають Патріоти України з посиланням на сибірське видання Sakha Day.

Водночас, режисерці Беаті Бубенець, яка разом із колегою Михайлом Башкировим працює над фільмом про шамана, стали надходити погрози.

Вони проживають у Якутську з вересня. Ще восени режисери виявили образливі написи в під'їзді будинку, де вони орендували квартиру, зокрема з погрозами: "Вали додому", "Беата – шльондра". Ці написи з'явилися і в під'їзді іншої квартири, куди Бубенець переїхала і про яку ніхто не знав. Режисери припускають, що адреси могли дізнатися тільки через прослуховування.

Башкирову і Бубенець надходили, зокрема, і смс із погрозами: "Пішла геть", "Ти чому не поїхала? Ти зрозуміла, що тобі сказали? Дограєшся!", "Не ганьби нас! У нас добра пам'ять".

Режисери побоюються можливих провокацій. "Хтось дуже хоче, щоб вони кинули роботу над фільмом і виїхали з Якутська", – зазначає видання.

Координатор організації "Правозащита Открытки" Олексій Прянишников підтвердив "Сибирь.Реалии", що Габишев зник. За словами правозахисника, Габишев залишив записку про те, щоб про нього не хвилювалися, і пішов, однак шаман і раніше йшов у ліс наодинці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...