РФ дорого платить за зрив угоди з ОПЕК+: Ще дві країни оголосили "нафтову війну" Москві

Це стало важким ударом для російської економіки, яка критично залежна від нафтодоларів.

Уже чотири країни оголосили "нафтову війну" Росії у відповідь на відмову від угоди з ОПЕК+ по скороченню видобутку. Після Саудівської Аравії і ОАЕ знижки на "чорне золото" оголосили Ірак і Кувейт., передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Так, Тегеран заявив про намір знизити квітневі ціни на сировину на 5 доларів за барель, а Кувейт на 6 доларів за барель.

Примітно, що до цього Саудівська Аравія не тільки знизила ціни на "чорне золото" до 20-річного мінімуму, але ще і оголосила про плани наростити видобуток нафти з 10 до 13 мільйонів барелів на добу. Це рішення моментально обвалило ф'ючерси на нафту нижче 40 доларів за барель, зробивши нафтовидобуток збитковою, в тому числі, для Росії.

До сих пір ціни не перевищили цю позначку. За останніми даними, вартість марки Brent становить 35,44 доларів за барель, а WTI в районі 33 доларів за барель.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...