"РФ зробила помилку в Україні та Білорусі. Надії Кремля виграти від затору в Суецькому каналі приречені на провал", - блогер

Затор, який виник в Суецькому каналі через судно Ever Given, сколихнув всю світову логістику. У Москві зраділи, а даремно.

Уже третю добу один з найбільш завантажених водних шляхів світу - Суецький канал - заблокований сівшим на мілину вантажним кораблем Ever Given. У Москві сподіваються отримати з НП дивіденди. Однак цього не станеться. Про це у своєму блозі написав російський анонімний Telegram-канал "Сито Сократа", передають Патріоти України.

За попередніми даними, 400-метровий контейнеровоз вагою в 220 тисяч тонн сів на мілину через погану погоду. Не виключається і навмисна провокація. Особливо бентежить хуліганська витівка екіпажу Ever Given при заході в канал. "Фалічний символ, який виписав Ever Given, вже став грунтом для безлічі мемів, ніби натякаючи на наявність якогось злого умислу в поточній драмі", - написав автор.

Через корабель Суецький канал може бути заблокований ще кілька тижнів, що завдасть колосальних збитків світовій сфері перевезень. Сотні судів зараз простоюють, в тому числі танкери з нафтою.

Виявилося, що є вигодонабувачі даного НП - Китай і Росія. "Поки спостерігається хаос в глобальних транспортних перевезеннях, в Китаї і Росії потирають руки", - написав Telegram-канал.

Так, дискредитація Суецького каналу дозволить Пекіну просунути свій проект "Морський шовковий шлях" в якості альтернативного маршруту поставок. КНР отримує колосальну вигоду через затор.

Що стосується вигоди Росії, то вона вельми сумнівна, вважає автор "Сита Сократа". На його думку, радість Москви з приводу НП в Суецькому каналі передчасна. Сумнівно, що вона допоможе просунути Росії свій "Північний морський шлях", а також залізничний "Транс-Євразійський пояс розвитку".

Вся проблема в агресивній політиці Москви. "Мало хто усвідомлює, що російська хаотизации України і Білорусі роблять залізничні проекти Кремля дуже малопривабливими. А той же "Севморпуть" не доступний для великих вантажопотоків, і відрізняється дорожнечею через криголамні проводки", - пояснив блогер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...