Рідкісний мінерал, "пов'язаний" з Марсом, виявили в льодах Антарктиди

Вчені впевнені в тому, що такі мінерали часто можна зустріти на Марсі.

Група експертів знайшла мінерал ярозит, раніше його знаходили на Червоній планеті. Цей мінерал був знайдений глибоко в льодах Антарктиди. Про це пише сайт Express, передають Патріоти України.

За словами вчених, ярозит має жовто-коричневе забарвлення. Також вони відзначили, що мінерал з'явився на Землі і на Марсі однаковим способом. За межами планети Земля мінерал виявили на Марсі, це сталося в 2004 році. Знахідку вдалося виявити марсоходу, який в тому році активно досліджував Червону планету на предмет різних кратерів і мінералів.

Відкриття цього мінералу мало величезне значення. Справа в тому, що для утворення ярозита потрібна вода, залізо, сульфат, калій і кисле середовище. Експерти почали обговорювати різні теорії про те, як саме мінерал міг стати таким багатим.

Один з дослідників заявив, що ярозит міг з'явитися в кризі Антарктиди через пил. Відомо, що на Марсі ярозит зароджується саме таким чином. Велика кількість пилу і дрібних частинок сприяють появі ярозита при правильних умовах, іноді так буває, що мінерал може з'являтися навіть в кризі або ще більш дивних місцях.

Ярозит - що це за мінерал

Дослідники розповіли про зовнішній вигляд ярозита, але не пояснили, що це таке. Ярозит - це мінерал, який, крім сульфату, калію і заліза, містить домішки натрію. У світі також існує синонім назви мінералу - ютаіт.

Якщо на Марсі цей мінерал вперше виявили в 2004 році, то на Землі його знайшли в 1852 році в районі Харосо, це призвело до того, що ярозит також називають Харосо. Так називається район в іспанській Альмерії. Твердість цього мінералу за шкалою Мооса становить від 2,5 до 3,5. Ярозит часто зустрічається з прозорістю від просвічуючого до повністю непрозорого.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...